Kdor me pozna, ve da obožujem juhice, sploh jeseni, ko so temperature nižje, me lepo pogrejejo in dajo prijeten občutek v želodčku.

Sestavine za kremasto juhco iz lisičk in jurčkov;
(zadostuje za dve porciji)

  • – 4 večji jurčki
  • – 4 večje lisičke
  • – 2 rdeči čebuli
  • – 3 stroki česna
  • – manjši šopek peteršilja
  • – 1 jušna žlica olivnega olja
  • – 1 srednje velik krompir
  • – 1 srednje velik korenček
  • – himalajska sol, poper
  • – sojina krema
  • – sok ¼ stisnjene limone
Priprava; očiščene jurčke in lisičke nasekljajte na manjše koščke in lističe. Nato v srednje velikem loncu prepražite rdečo čebulo in dodajte nasekljane jurčke, lisičke in česen ter na drobno nasekljan peteršilj. Nekoliko solite in dušite približno 5 minut. Dodajte še na manjše kolobarje nasekljan korenček in in na manjše koščke narezan krompir. Zalijte z vodo ali zelenjavno jušno osnovo, toliko da dobro prekrijete vse sestavine in kuhajte približno 20 minut. Ko je juha skuhana, odstranite približno 3 zajemalke kuhanih sestavin (za dekoracijo juhe), preostalo juho s sestavinami pa zmešajte v Blendtec aparatu do gladkega, da nastane gladka, kremasta juha ( s programom speed up do številke 5 in počakajte da odvrti program). Kremasto juho vlijte nazaj v lonec, razredčite z dodajanjem zelenjavne jušne osnove ali vode, do željene konsistence, v juho vmešajte še zelenjavo ki ste jo predhodno odstranili (kuhane jurčke, lisičke, krompir, korenček ipd,..)dosolite po svojem okusu, poprajte, dodajte še par kapljic limoninega soka in postrezite s sojino kremo ali kremo iz indijskih oreščkov. Res fina, jesenska juhica!