SKU: 00619|Categories: , |

KNJIGA NADGRADNJA PRESNE HRANE

21,90 

Ni na zalogi

Popolnoma nova dimenzija presne hrane z omega-3 maščobnimi kislinami

Victoria Boutenko, avtorica številnih knjig o zdravi – natančneje presni – prehrani je tokrat svoje moči, znanje in izkušnje združila z znanjem in izkušnjami še dveh avtorjev. Avtorji knjige nas nevsiljivo, a utemeljeno prepričajo, da uživamo premalo hrane z vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin. Seveda pa vsi trije z bralcem delijo predloge za pozitivne spremembe vsakodnevnih, ustaljenih jedilnikov. Recepti, med katerimi se bo zagotovo našlo marsikaj tudi za najzahtevnejše gurmane, so razdeljeni po tematskih sklopih, večini receptov pa so avtorji pripisali še nekaj koristnih …

HITRA DOSTAVA
PREVERJENA KAKOVOST
100% VAREN NAKUP
15 DNI ROK VRAČILA
SKU: 00619|Categories: , |

KNJIGA NADGRADNJA PRESNE HRANE

21,90 

Ni na zalogi

Popolnoma nova dimenzija presne hrane z omega-3 maščobnimi kislinami

Victoria Boutenko, avtorica številnih knjig o zdravi – natančneje presni – prehrani je tokrat svoje moči, znanje in izkušnje združila z znanjem in izkušnjami še dveh avtorjev. Avtorji knjige nas nevsiljivo, a utemeljeno prepričajo, da uživamo premalo hrane z vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin. Seveda pa vsi trije z bralcem delijo predloge za pozitivne spremembe vsakodnevnih, ustaljenih jedilnikov. Recepti, med katerimi se bo zagotovo našlo marsikaj tudi za najzahtevnejše gurmane, so razdeljeni po tematskih sklopih, večini receptov pa so avtorji pripisali še nekaj koristnih …

HITRA DOSTAVA
PREVERJENA KAKOVOST
100% VAREN NAKUP
15 DNI ROK VRAČILA
SKU: 00619|Categories: , |

KNJIGA NADGRADNJA PRESNE HRANE

21,90 

Ni na zalogi

Popolnoma nova dimenzija presne hrane z omega-3 maščobnimi kislinami

Victoria Boutenko, avtorica številnih knjig o zdravi – natančneje presni – prehrani je tokrat svoje moči, znanje in izkušnje združila z znanjem in izkušnjami še dveh avtorjev. Avtorji knjige nas nevsiljivo, a utemeljeno prepričajo, da uživamo premalo hrane z vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin. Seveda pa vsi trije z bralcem delijo predloge za pozitivne spremembe vsakodnevnih, ustaljenih jedilnikov. Recepti, med katerimi se bo zagotovo našlo marsikaj tudi za najzahtevnejše gurmane, so razdeljeni po tematskih sklopih, večini receptov pa so avtorji pripisali še nekaj koristnih …

HITRA DOSTAVA
PREVERJENA KAKOVOST
100% VAREN NAKUP
15 DNI ROK VRAČILA

100 OKUSNIH RECEPTOV ZA JEDI Z VISOKIM DELEŽEM PRESNIH SESTAVIN

Victoria Boutenko, avtorica številnih knjig o zdravi – natančneje presni – prehrani je tokrat svoje moči, znanje in izkušnje združila z znanjem in izkušnjami še dveh avtorjev.

Nedvomno najpomembnejši del knjige predstavljajo poglavja z recepti, ki so razdeljeni na recepte za predjedi, prigrizke, solate, prelive, juhe, glavne jedi in sladice.

V uvodnem delu pa vsak izmed avtorjev na kratko podaja svojo izkušnjo s presno hrano. Takole na eni izmed prvih strani piše Victoria Boutenko: »Danes, devetnajst let potem, ko sem skupaj z vsemi člani svoje družine začela uživati izključno presno hrano, sem še vedno hvaležna, da sem se tako odločila. Prepričana sem, da mi je to rešilo življenje in članom moje družine pomagalo premostiti tako resne bolezni, kot so aritmija, diabetes, revmatoidni artritis in astma.

Celotne zgodbe o svoji družini v tej knjigi ne bom opisovala, lahko pa si jo preberete v mojih preostalih knjigah in na spletu. Rada pa bi spregovorila o napakah, ki sem jih storila na svojem »popotovanju« v svet presne hrane in jih nato tudi odpravila.« In prav o tem govori knjiga Nadgradnja presne prehrane. O enem izmed majhnih, a zelo pomembnih kamenčkov v mozaiku presnojedstva, pa tudi zdravja nasploh. Pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin je danes močno razširjen pojav tako med presnojedci kot tudi sicer. Pri omega-3 maščobnih kislinah gre za izjemno prilagodljive molekule, ki imajo sposobnost hitrega spreminjanja oblike, ena izmed njihovih osnovnih nalog pa je redčenje krvi in sodelovanje pri procesih, kot so bitje srca, pretakanje krvi po žilah, miselni in čutni procesi … 

Avtorji knjige nas nevsiljivo, a utemeljeno prepričajo, da uživamo premalo hrane z vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin. Seveda pa vsi trije z bralcem delijo predloge za pozitivne spremembe vsakodnevnih, ustaljenih jedilnikov. Recepti, med katerimi se bo zagotovo našlo marsikaj tudi za najzahtevnejše gurmane, so razdeljeni po tematskih sklopih, večini receptov pa so avtorji pripisali še nekaj koristnih (in zanimivih) opomb, zaradi česar je knjiga uporabniku še bolj prijazna.

Knjigo lahko torej uporabljate kot knjigo receptov ali kot učbenik o zdravi in uravnoteženi presni prehrani.

 

V knjigi Nadgradnja presne prehrane boste našli številne koristne informacije:

  • Predstavljen je osvežen pogled na presno prehrano
  • Zakaj je prehranjevanje s presnimi živili najnaravnejša oblika prehrane za vsa bitja na svetu
  • Kako preprečiti bolezni: aritmija srca, diabetes, revmatoidni artritis in astma
  • Da je vrednost kuhane hrane odvisna od trajanja in intenzivnosti postopka kuhanja
  • Zakaj lahko presna prehrana tudi škodi
  • Zakaj so zeleni listi bistvenega pomena za preživetje vseh živih bitij na Zemlji, vključno z ljudmi..
  • Pomemebnost in pomanjkanje omega-3 maščobnih kislin je dandanes zelo pogosta težava vseh ljudi, ne le presnojedcev.
  • Kako manipulacija dednega zapisa semen vpliva na verige DNK (z višjo vsebnostjo omega-6 in nižjo vsebnostjo omega-3 maščobnih kislin)
  • Zelo pomemebna razmerja med OMEGA-3 in OMEGA-6 maščobnimi kislinami v olju, semenih in zelenju
  • Kakšna so nova spoznanja o omega mašcobnih kislinah, ki so korenito posegla v same temelje presnojedstva
  • Zakaj je ta knjiga receptov drugačna od ostalih (razmerja omega-3 in omega-6 maščobnih kislin)
  • Označene recepte: PRESNO, KUHANO, DELNO KUHANO
  • Kaj je trenutno na jedilniku znane Viktorije Boutenko
  • Da lahko prehranjevanje izključno s presno hrano včasih povzroči tudi neravnovesja v telesu
  • »Formula« za uravnoteženo prehrano in obvladljivejši življenjski slog je 80 odstotkov presne in 20 odstotkov kuhane hrane
  • Da je miselna naravnanost ravno tako pomembna, če ne celo pomembnejša od tega, kar dajemo v usta
  • Da so ljudje prepričani, da je hrana, ki jo uživajo, za njih dobra, to na njih učinkuje veliko bolje kot prepričanje, da jim hrana škodi
  • Da so nekatera živila lahko v kuhani obliki veliko koristnejša kot v surovem stanju
  • Da je da je najkoristnejša prehrana sestavljena iz polnovrednih živil in živil rastlinskega izvora – ne glede na to, ali so ta živila surova ali kuhana

 

O KNJIGI SO DEJALI:

“Presna hrana je odlična za čiščenje telesa in krepitev zdravja, vendar pa je morda v današnjem svetu prehrana z visokim deležem presnih živil še bolj pomembna, kot si mislimo. Victoria, Elena, in Chad pojasnjujejo, zakaj. Knjiga, ki ne sme manjkati v nobeni (zdravi) kuhinji.”
—Ani Phyo, avtor knjige Ani’s Raw Food Asia
 
Nadgradnja presne prehrane je prava osvežitev … Avtorji preprosto, odgovorno in s pravo mero sočutja pišejo o korakih, ki vodijo do končnega cilja na dolgem potovanja do idealne prehrane, in o modrostih, ki jih je treba izluščiti iz napak in uporabiti v vsakdanjem življenju. Vsakdo, ki mu je presnojedstvo blizu, bo med branjem večkrat ugotovil, da se sam sooča s podobnimi izzivi, pa tudi, da je te izzive mogoče premostiti – in kako. ”
—Elizabeth Howard, izvajalka prehranske terapije s certifikatom in lastnica znamke Deep Rooted Nutrition

“Zavesten korak naprej na področju sprememb, ki jih presnojedci potrebujejo … Nauki, primerni za današnji čas, ki odzvanjajo v duhu naravnega zdravljenja in ravnovesja. ”
—Ingar Brunnett, klinična nutricionistka, mojstrica tehnike reiki in ustanoviteljica organizacije Divine Light Studio

Kraljica zelenih smoothiejev Victoria Boutenko tokrat presno prehrano pod drobnogled jemlje skozi prizmo pomembnih spoznanj o omega-3 maščobnih kislinah. Kuharja Elaina Love in Chad Sarno pojasnjujeta, zakaj prehrana, ki jo poznamo v »presni kuhinji« današnjega časa morda ni tako zelo koristna za naše zdravje. Vsi trije avtorji so zastavili svoj ugled, da bi z bralci delili svoja pomembna spoznanja. ”
—Dr. B. J. Adrezin, direktor družbe POTENT FOODS, Inc.

“V knjigi so predstavljeni izvrstni izsledki raziskav … Nadgradnja presne prehrane je izjemno dobrodošla knjiga za vse presnojedce.”
—Frederic Patenaude, avtor knjige The Raw Secrets: The Raw Food Diet in the Real World

“Prehranski podatki in 100 receptov za jedi, bogate z omega-3 maščobnimi kislinami – od presnih, do dušenih in rahlo prekuhanih jedi. Knjiga Nadgradnja presne prehrane bralcem predstavlja možnosti za vzpostavitev bolj zdravega življenjskega sloga z več energije. ”
—Revija Natural Health

“Boutenko. Love. Sarno. Tri izmed največjih imen s področja presnojedstva. Vsi trije so veljali za goreče privržence neobdelane, presne hrane, v novi knjigi Nadgradnja presne prehrane pa nas opozarjajo na pasti izključno presnega načina prehranjevanja. Pojasnjujejo, zakaj so tudi sami začeli uživati kuhano hrano in kako so se dokopali do receptov, ki ljudem zagotavljajo najbolj optimalno prehrano. ”
VegNews

“V knjigi je predstavljenih 100 različnih receptov, ki vam bodo pomagali vzdrževati prehrano z visokim deležem presnih sestavin. Veliko pozornosti pa avtorji knjige Nadgradnja presne prehrane namenjajo tudi omega-3 maščobnim kislinam, ki so ključni element sprememb na področju presne kuhinje. Izpostavljajo pomen teh kislin in škodljivost obdelanih maščob, ki se jim je treba izogibati. V knjigi boste našli zelo natančne prehranske podatke o posameznih živilih in recepte za jedi, ki niso izključno presne, temveč tudi dušene in celo rahlo prekuhane. ”
—DietsInReview.com

“Victoria Boutenko je k sodelovanju povabila Elaino Love in Chada Sarna in skupaj z njima ustvarila novo pomembno delo o presni prehrani. Knjiga Nadgradnja presne prehrane se osredotoča na pomembno težavo presnojedcev. Večina se namreč sooča s presežkom omega-6 maščobnih kislin in primanjkljajem omega-3 maščobnih kislin, zato je treba presni prehrani dodajati tudi dušeno in delno prekuhano hrano.”
Got Greens?

“Knjigo priporočam vsem presnojedcem in tudi tistim, ki jih svet presnojedstva šele začenja zanimati. Prebrali si boste lahko izkušnje tistih, ki so pred vami hodili po tej poti in se iz njihovih »napak« naučili pomembnega spoznanja o pomenu ravnovesja med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami.”
—Angela, The Suburban Jungle

“Revolucionarna knjiga o vlogi esencialnih maščobnih kislin v prehrani presnojedcev. ”
Raw Food Network

“Knjigo Nadgradnja presne hrane so napisali trije pionirji s področja presnojedstva, ki vam predstavljajo 100 receptov za jedi z visokim deležem presnih živil. Vsi trije so namreč spoznali dobre in slabe plati izključno presne prehrane. Njihove osebne zgodbe o uvedbi kuhane hrane na svoje jedilnike odpirajo oči vsem, ki so na to pripravljeni. V knjigte našli recepte za presne, dušene in delno prekuhane jedi, ki so ključnega pomena za uravnoteženo prehrano in zdravo življenje.”
Midwest Book Review

 

Za »pokušino« vam predstavljamo nekaj odličnih receptov: 

TZATZIKI S KONOPLJO

–          1 skodelica oluščenih konopljinih semen

–          3 jedilne žlice limoninega soka

–          2 jedilni žlici konopljinega olja

–          ½ čajne žličke morske soli

–          2 stroka česna

–          3 jedilne žlice vode

–          2 jedilni žlici kopra

–          1 jedilna žlica nasekljanega drobnjaka

–          1 skodelica na konce narezanih kumar

V blenderju z visokimi obrati zmešajte konopljina semena, limonin sok, konopljino olje, morsko sol, česen in vodo. Mešajte, dokler zmes ne postane gladka, nato pa preden postrežete, rahlo vmešajte še koper, drobnjak in kumare.

 

»SHUJŠEVALNA« SOLATA IZ SLADKEGA KROMPIRJA

–          1 na sopari kuhan sladki krompir

–          2 skodelici na drobno nasekljane zelene

–          5 češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine

–          2 stroka svežega, česna – nasekljanega

–          ¼ čajne žličke kajenskega popra

Sladki krompir pretlačite z vilicami, dodajte preostale sestavine, zmešajte in postrezite.

Title

Go to Top