Yacon sladilo je rahlo karamelnega in sladkastega okusa, pridobljen pa je s pomočjo hladnega stiskanja perujske korenine Yacon in vsebuje tudi visoko vsebnost antioksidantov. Prebiotiki, ki jih vsebuje yacon, so za človeka neprebavljivi ogljikovi hidrati, ki nimajo prehranske vrednosti, vendar učinkujejo na ugodno delovanje črevesne flore.
Yacon je vrsta prebiotičnega sladila, ki ga naše telo ne zazna kot sladkor. Je sestavljen večinoma iz inulina, polisaharida, ki se v črevesju ne razgradi na manjše sladkorje in se tako ne vsrka v krvni obtok. Yacon tako vsebuje 65% inulina – prebiotika, ki pripomore k boljši presnovi s stimulacijo črevesne flore. Yacon sladilo ima tako glikemični indeks = 0.
Yacon je gomolj, ki ga gojijo že stoletja kmetje v Peruju v Visokih Andih in predstavlja eno izmed njihovih osnovnih živil.
Naše sladilo Yacon je pridelano ekološko, ni topolotno obdelano in ima certifikat UK SOIL ASSOCIATION UK5.
Poreklo: Peru
Teža: 500 g