Domače čokoladne kroglice so izjemno kremaste in enostavne za pripravo.

Veganski čokoladne kroglice  so narejene iz čokolade brez mlečnih sestavin in čarobne kreme iz indijskih oreščkov. Če imate Blendtec mešalnik, dodajte ta recept, na seznam receptvo, ki jih morate pripraviti.

Kremo iz indijskih oreščkov smo pripravili v posodi Twister. Celoten postopek mešanja traja manj kot minuto! Krema iz indijskih oreščkov je bila popolnoma gladka in kremasta. Ko imate to kremo, lahko pripravite veganske čokoladne mandljeve kroglice. Imajo enako bogat in razkošen okus kot mlečna različica in nikoli ne bi uganili, da so narejeni iz indijskih oreščkov!

Naslednjič, ko si boste zaželeli nekaj sladkega, se spomnite na ta recpt, vzemite svoj Blendtec mešalnik in preizkusite te veganske čokoladne kroglice!

SESTAVINE:

Krema iz indijskih oreščkov

•1 skodelica surovih, nesoljenih indijskih oreščkov

•1 skodelica vode

Čokoladni mandljevi tartufi

•280 g mini čokoladnih koščkov brez mlečnih sestavin

•⅔ skodelice kreme iz indijskih oreščkov

•¾ čajne žličke mandljevega ekstrakta

•¼ čajne žličke vaniljevega ekstrakta

•Kokosove drobtine ali kakav v prahu za posip (neobvezno)

PRIPRAVA

Priprava kreme iz indijskih oreščkov

Indijske oreščke namočite v skodelici vode za vsaj 3 ure ali čez noč. Odcedite jih in stresite v Blendtec Twister posodo. Dodajte približno 1 skodelico vode in mešajte, dokler ne dobite gladke in kremaste teksture.

Priprava veganskih čokoladnih mandljevih kroglic

Mini čokoladne koščke stresite v posodo in jo počasi stopimo. Pazite, da se ne zažge. Vmešajte kremo iz indijskih oreščkov, mandljev ekstrakt in vaniljev ekstrakt, dokler ne dobite gladke in kremaste mase. Za eno uro postavite mešanico  v hladilnik, nato oblikujte kroglice v velikosti pol žlice. Po želji kroglice povaljajte v kakavovem prahu ali v kokosovih drobtinah.