Shilajit je redko zeliče, ki uspeva v jugozahodnih delih Himalaje in se že tisočletja uporablja kot zdravilo za vse vrste bolezni in kot izjemna sestavina pomlajevanja. Shilajit je nektar, ki v poletnih mesecih priteče iz razpok in čeri himalajskih skal. Sestavljen je iz organskih materialov, ki so med skalami stisnjene že več tisoč let. Po nabiranju ga očistijo in iz njega iztisnejo visoko kvaliteten koncentrat.
Shilajit vsebuje visoko vsebnost organskih mineralov in je izjemno bogat s hranili, antioksidanti, aminokislinami in fitokemikalijami, ki imajo antibakterijske, antivirusne in antiglivne učinke.
Glavna sestavina shilajita je makromolekula imenovana fulvična kislina in kvalitetni shilajit vsebuje vsaj 20% fulvične kisline. Fulvična kislina je ena najbolj čudežnih snovi narave in se po svoji pomembnosti za življenje, lahko postavi ob bok celo molekuli DNK. Himalajski shilajit naj bi vseboval edinstvem rang fulvične kisline, za katero se je skozi dolgo zgodovino človeštva ugotavljalo, da ima posebne zdravstvene učinke. Fulvična kislina je prisotna v vseh stopnjah celičnega metabolizma. Iz tega razloga velja za pomembno krepčilo in substanco, ki izboljšuje človeško vitalnost. Ena glavnih nalog fulvične kisline je nevtralizacija toksinov, kar je hkrati najpomembnejša lastnost shilajita. Fulvična kislina nevtralizira proste radikale v celotnem telesu in odstranjuje tako preproste kot kompleksnejše toksine.
Poreklo: Indija
Teža: 60 g